Hulp nodig? 085 237 64 00
Zonwering in de utiliteitsbouw

Zonwering in de utiliteitsbouw

Het kiezen van een zonweringsysteem is niet eenvoudig. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals blootstelling aan de zon en de gewenste uitstraling. De oplossing moet bovendien voldoende schaduw bieden en tegelijkertijd natuurlijk licht binnenlaten. De Haan Westerhoff helpt u graag met het maken van de juiste keuze. Want met een goed gekozen zonweringsysteem profiteert u van lagere energiekosten, meer comfort voor uw medewerkers en een verbeterde uitstraling van uw pand.

Welk zonweringsysteem heb ik nodig?

De belangrijkste taak van zonwering is het tegenhouden van zonlicht. Daarnaast is zonwering een essentieel onderdeel van energiezuinige en functionele bouw. Er zijn verschillende soorten zonweringsystemen beschikbaar. Screens, buitenjaloezieën en uitvalschermen zijn populaire opties voor de utiliteitsbouw. Het kiezen van het juiste zonweringsysteem is een uitdagende taak. Geautomatiseerde zonwering verbetert de productiviteit in een gebouw. Deze productiviteitsverbetering gerekend per medewerker maakt een enorm verschil. Vul het formulier in, dan helpen we u graag!Comfort

Het binnenklimaat heeft een grote invloed op de mens. Een werkplek die te warm of juist te koud is zal negatief bijdragen aan de productiviteit en het welzijn van de mens. Het binnenklimaat draagt bij aan de concentratie en productiviteit van de gebruikers van een gebouw. Met dynamische zonweringssystemen creëer je de ideale omstandigheden op het gebied van licht en warmte toetreding in een gebouw. Dit heeft direct effect op de productiviteit van de mens. Het samenspel van de juiste temperatuur, stralingswarmte, uitzicht, licht en beperking van hinderlijke schitteringen in beeldschermen of andere gladde oppervlaktes maakt dat wij mensen simpelweg beter presteren(in kantoren), leren(in schoolgebouwen) of genezen(in zorglocaties).

Energieverbruik

De functionaliteit van automatisch gestuurde zonwering komt zowel in de zomer als de winter tot uitdrukking. Schaduw is een belangrijke factor bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen. Zonwering helpt om de koelkosten in de zomer en verwarmingskosten in de winter te verlagen. Door het gebruik van dynamische zonwering vermindert de vraag naar kunstmatige luchtkoeling, verwarming en verlichting. Dit betekent een stuk minder CO2 uitstoot en dus een groot voordeel voor het milieu. Automatisch gestuurde zonwering zorgt dag en nacht, het hele jaar door, voor een zo optimaal mogelijk binnenklimaat.

Automatisch gestuurde zonwering

Voor elk type en merk zonwering of rolluik heeft De Haan Westerhoff de juiste bediening. Het gekozen zonweringsysteem kan tijdens of na de installatie uitgebreid worden met klimaatsensoren van Somfy. De sensoren van Somfy geven sturing naar de motor ter ondersteuning van de zonwering. Zo heeft u zelf geen omkijken naar de aansturing van de zonwering. Met automatisch gestuurde zonwering wordt het binnenklimaat van het gebouw aangepast aan de actuele omstandigheden en de behoeften van de gebruikers. Klimaatsensoren zorgen ervoor dat de zonwering is aangestuurd voordat de warmte binnen is of voordat de warmte weer uit het gebouw trekt. Onderstaande video gaat dieper in op dit onderwerp.Professionele installatie

De Haan Westerhoff is een persoonlijke, klantgerichte en vakbekwame partner op het gebied van zonwering. Wij zijn de experts op het gebied van projectmatige zonwering. De Haan Westerhoff beschikt over de kennis en beheerst het hele proces – van montage tot service. Zo heeft u zekerheid dat uw systeem correct geïnstalleerd wordt en lang meegaat. Wij geven advies op locatie en zorgen voor de juiste maatvoering. Wij bieden garantie voor ons werk zodat u zeker kunt zijn van een kwaliteitsproduct. Daarnaast dragen wij positief bij aan het werk- en leefklimaat van onze klanten. Dit doen we vanuit acht vestigingen, van Limburg tot Friesland. De Haan Westerhoff wil de mens ondersteunen bij het maken van keuzes met betrekking tot het binnenklimaat. Vrijblijvend advies nodig? Neem contact op via onderstaand formulier.

Neem contact op