Hulp nodig? 085 237 64 00
automatische_zonwering

Slimme bediening

Kies voor het comfort van automatische zonwering.

Kies voor het comfort van automatische zonwering. De producten van De Haan Westerhoff worden standaard uitgerust met een Somfy IO motor. Van rolluiken tot markiezen, elk product met een IO motor kan worden uitgerust met een slimme bediening. Zo kunt u al uw producten centraal bedienen. Gebruikers kunnen de zonwering eenvoudig op afstand bedienen via smartphones of spraakassistenten. En wanneer u deze uitrust met sensoren past uw zonwering zich automatisch aan het buitenklimaat aan, wat het comfort en gemak aanzienlijk verbetert.

Voordelen automatische zonwering

Een belangrijk voordeel van automatische zonwering is de energie-efficiëntie. Slimme zonwering handhaaft automatisch een optimale binnentemperatuur. Dit betekent dat u minder afhankelijk bent van verwarmings- en koelsystemen. Dit resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en dus lagere kosten.

Het doel van automatische zonwering is gebruiksgemak. U hoeft niet meer zelf uw zonwering of raamdecoratie handmatig naar beneden te brengen; het systeem doet dit automatisch. Er zijn al veel mensen die aansturing voor automatische zonwering in hun woning hebben geïntegreerd. Nu toch liever een afstandsbediening? Dat is geen probleem. De slimme motoren van Somfy zijn al voorbereid op het bedienen van de zonwering vanaf de telefoon. De TaHoma of sensoren kunnen in een later stadium ook nog worden ingeregeld.

TaHoma Switch: slimme controle over uw huis

De TaHoma Switch haalt het beste uit uw huis. Het is de eerste smart control om uw zonwering en rolluiken, maar ook alle andere slimme apparaten in uw huis te bedienen. Met een simpele druk op de knop of bediening via de app en daarnaast de mogelijkheid tot spraakbediening, biedt TaHoma Switch een gebruiksvriendelijke oplossing voor smart home. De TaHoma Switch is eenvoudig te plaatsen, omdat hij verbinding maakt met uw wifi-netwerk. Dit betekend dat u hem overal in uw huis kunt plaatsen.

Met de TaHoma Switch kunt u scenario’s creëren die bij uw dagelijks leven passen. Zo kunt u kiezen tussen handmatige, geplande of geavanceerde scenario’s. Zorg voor veiligheid door uw zonwering een aantal keer per dag omhoog en naar beneden te sturen terwijl u op vakantie bent. Of zorg dat u thuiskomt in een koel huis door uw zonwering op afstand te sluiten.

 

Zonsensor: Sunis WireFree io

Zonlicht is heerlijk, maar Uv-stralen kunnen uw binnenruimte beschadigen. Zonsensoren reageren op veranderingen in het weer en geven instructies aan de motor van uw zonwering. Hierdoor gaat de zonwering tijdig omlaag, om uw interieur te beschermen en oververhitting te voorkomen. Zo blijft uw huis in de zomer heerlijk koel, zonder hierbij na te hoeven denken.

De draadloze Sunis zonsensor meet de hoeveelheid licht aan de buitenkant van uw huis. Als de sensor zonlicht detecteert, stuurt hij een signaal om de zonwering te activeren. Het scherm of rolluik beweegt automatisch naar beneden of naar buiten. Als de zon achter de wolken verdwijnt, trekt de zonwering na verloop van tijd vanzelf weer naar binnen, en gaan de rolluiken omhoog.

Windsensor: Eolis 3D WireFree io

De draadloze windsensor beschermt uw zonwering tegen sterke windstoten. Bij krachtige wind zal de windsensor uw zonnescherm op tijd inklappen om schade te voorkomen. In combinatie met een zonsensor zal de zonwering niet automatisch uitgaan als het winderig is. De ingebouwde beveiliging bewaakt voortdurend de situatie totdat de windkracht voldoende is afgenomen. Hierdoor komt het onnodig vaak in- en uitgaan, zelfs bij wisselende weersomstandigheden niet voor. Specifiek voor terraszonwering is er de populaire Eolis 3D bewegingssensor, die reageert op trillingen aan de voorkant van het zonnescherm. Dit scherm trekt automatisch in wanneer de ingestelde waarde wordt overschreden.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op: