Hulp nodig? 085 237 64 00
23

Historie

Wat ooit begon als een kleinschalige lokale onderneming is uitgegroeid tot een gevestigde naam in de landelijke zonweringbranche. Laten we teruggaan naar de wortels van De Haan Westerhoff en ontdekken hoe een eenvoudig begin heeft geleid tot het succesverhaal van vandaag de dag.

Het verhaal begint in 1975, de eerste bus is een feit. Oprichter B. de Haan legde de basis voor het zonweringsbedrijf, wat begon met een paar medewerkers op kantoor en een handjevol monteurs. Was in eerste instantie de particuliere markt belangrijk voor De Haan, vrij spoedig werden de eerste grote opdrachten in de utiliteitsbouw binnengehaald. In 1988 plaatste De Haan Zonwering al uitvalschermen voor het MCL in Leeuwarden tot aan het Belastingkantoor in Breda. Onder het credo: “Zonwering van de Haan, daar kunt u van op aan”, gaan de zaken uitstekend.

Check de tijdlijn voor het verdere verloop.

Historie De Haan Westerhoff

Eerste bus - Zonwering B. de Haan

In het begin werkten er bij De Haan (voor de fusie met Westerhoff) maar een paar medewerkers op kantoor en een handjevol monteurs in de buitendienst. In vergelijking met de dag van vandaag werd er maandelijks maar een klein aantal schermen gemonteerd.

Lees verder

Paul Olijve in dienst

In 1979 kwam Paul Olijve, onze huidige directeur, in beeld. Na verschillende baantjes, zoals een krantenwijk en een ijscobar, kwam hij bij De Haan Zonwering voor een nieuwe uitdaging.

Lees verder

Fusie De Haan Zonwering met Westerhoff

Waarom moeilijk doen als het samen kan? De Haan Westerhoff is het bewijs dat je verder komt door samen te werken.

Lees verder

Uitbesteding van productie

In de eerste jaren had De Haan Westerhoff z’n eigen assemblage en werd alles zelf gemaakt. Alles was op voorraad en het aanbod voor de klant was een stuk kleiner.

Lees verder

Digitalisering

De Haan Westerhoff veranderde maar zo ook de wereld. Het gebruik van carbonpapier werd verleden tijd en alles werd langzaam gedigitaliseerd.

Lees verder

Overname Somfy

In 2023 vond de overname van Somfy plaats. De overname ging niet ten koste van de medewerkers van beide bedrijven. Het was voor de directie een harde eis dat de kernwaarden van De Haan Westerhoff overeind bleven staan, en dat gebeurde, de mens staat voorop.

Lees verder