Hulp nodig? 085 237 64 00
‘Steeds bewuster van veiligheid’

‘Steeds bewuster van veiligheid’

‘Steeds bewuster van veiligheid’

Veilig werken is voor een zonweringsmonteur van groot belang. Werken op hoogte is meer regel dan uitzondering. Het is daarom belangrijk om je als monteur aan de veiligheidsrichtlijnen te houden. Uiteindelijk wil je aan het einde van de dag weer met beide benen op de grond staan. We investeren veel tijd in de bewustwording van veilig werken onder onze medewerkers.

VGM Coördinator

Onze VGM coördinator Jochum Bouma is vaak op pad om een bezoek te brengen aan de monteurs op locatie. Hij controleert of de monteurs zich houden aan de richtlijnen en geeft advies met betrekking tot veiligheid. Elke maand zetten we een ploeg in het zonnetje, wanneer alles goed op orde is. Op die manier willen we de monteurs gemotiveerd houden en aangeven hoe belangrijk het thema veilig en netjes werken is.

Wat is belangrijk

Veilig werken betekent niet alleen dat de hoogwerker correct is afgestempeld en de omgeving is afgezet, netheid is ook van belang. Jochum: “Ik kijk bijvoorbeeld of de monteurs de bus op orde hebben en of werkkleding en PBM’s in orde zijn. Het is allemaal even belangrijk.”

Steeds bewuster

“We merken dat het bewustzijn groeit onder de monteurs. Ik krijg steeds meer vragen over werksituaties in de werkvoorbereiding van collega’s, dat is heel goed. Daarnaast bellen monteurs mij regelmatig wanneer ze vragen hebben of ergens over twijfelen. Over het algemeen zeg ik altijd: bij twijfel niet doen.

Cultuurverandering

“Je merkt dat er een cultuurverandering gaande is. Monteurs die al heel lang in het vak zitten hebben soms moeite met de steeds strenger wordende regels, en dat is begrijpelijk. Vroeger was er minder aandacht voor veiligheid en gezondheid op je werkplek”, zegt Jochum. Gelukkig zijn we tegenwoordig ons veel bewuster van veiligheid én hebben we de middelen tot onze beschikking om dit te waarborgen.

NIEUWSGIERIG NAAR MEER?