Hulp nodig? 085 237 64 00
Global Shading Day 2023: ontdek de voordelen van zonwering

Global Shading Day 2023: ontdek de voordelen van zonwering

ES-SO is de overkoepelende organisatie die onze branche vertegenwoordigt in Europa. Geautomatiseerde zonwering draagt bij aan lagere energiekosten, vermindert de CO2 uitstoot én heeft een positief effect op de productiviteit! Hoe? Dat leggen we graag uit.

Lagere energiekosten

Een ruimte koelen met airconditioning kost veel energie. Zonwering daarentegen is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat de temperatuur binnen aangenaam blijft. Door het gebruik van zonwering beperken we het energieverbruik aanzienlijk, wat een positief effect heeft op de energierekening. Bijkomend extra voordeel is de isolatiewaarde van bijvoorbeeld screens en rolluiken. Door deze ’s nachts omlaag te sturen ontstaat er een extra laag stilstaande lucht en blijft de warmte in de winter en de koelte in de zomer binnen beter bewaart. Tel uit je winst.

Productiviteit verhogend

Met dynamische zonweringssystemen creëer je de ideale omstandigheden op het gebied van licht en warmte toetreding in een gebouw. Dit heeft direct effect op de productiviteit van de mens! Het samenspel van de juiste temperatuur, stralingswarmte, uitzicht, licht en beperking van hinderlijke schitteringen in beeldschermen of andere gladde oppervlaktes maakt dat wij mensen simpelweg beter presteren(in kantoren), leren(in schoolgebouwen) of genezen(in zorglocaties).

Minder CO2 uitstoot

Door het gebruik van dynamische zonwering vermindert de vraag naar kunstmatige luchtkoeling, verwarming en verlichting. Dit betekent een stuk minder CO2 uitstoot en dus een groot voordeel voor het milieu. Automatisch gestuurde zonwering zorgt dag en nacht, het hele jaar door, voor een zo optimaal mogelijk binnenklimaat.

Vooral in de utiliteitsbouw , met name bij nieuwbouw, wordt steeds duidelijker wat het belang is van zonwering. “Wij merken dat de effecten van geautomatiseerde zonwering steeds vaker een gesprekonderwerp zijn. Dat is ook de reden dat wij partner zijn geworden van Dynamic Solar Shading. Onze projectadviseurs zullen binnenkort hier een training over volgen, zodat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn,” geeft Jeen Zuidersma (algemeen manager), aan. Vandaag, op Global Shading Day, is het moment om actie te ondernemen. Meer weten? Neem contact op met onze projectafdeling.