Hulp nodig? 085 237 64 00
Achter de schermen bij SEGRO Hoofddorp

Achter de schermen bij SEGRO Hoofddorp

De luifel zou dé eyecatcher van het nieuwe logistieke centrum van SEGRO in Hoofddorp moeten worden volgens de architect. Samen met de houten kolommen en de groene gevel. Technisch gezien één van de grootste uitdagingen van dit project. Projectleider Alex Oosterhoff van Pleijsier Bouw ging op zoek naar een ervaren partner om dit ambitieuze plan te realiseren. In zijn woorden: “Waar iedereen de handschoen liet liggen, pakte De Haan Westerhoff deze op.”

Nog nooit eerder gemaakt

Een gezonde werkomgeving, duurzaamheid op het hoogste niveau en toekomstbestendigheid, dat waren de drie belangrijkste pijlers voor het nieuwe pand van SEGRO. Onze ritsscreens spelen een essentiële rol in het creëren van het ideale werkklimaat, maar de ware blikvanger van dit project is ongetwijfeld de luifel in al zijn eenvoud. De architect had er eentje voor ogen die nog nooit eerder was gerealiseerd. Zelfs de ervaren Alex Oosterhoff wist dat dit een uitdagende opgave zou worden. “Ik wist dat De Haan Westerhoff niet snel een uitdaging uit de weg gaat, en tijdens onze kennismaking merkten we meteen dat we op één lijn zaten.

Mens achter het bedrijf

“Uiteindelijk was het niet alleen de kennis en ervaring, maar vooral het persoonlijke contact dat voor Alex de doorslag gaf om met De Haan Westerhoff in zee te gaan. “De persoonlijke werkwijze ervaar ik als zeer prettig. Je leert de mensen achter het bedrijf kennen. Binnen De Haan Westerhoff hechten ze veel waarde aan langdurige relaties, en dat merk je.” Met vier partijen betrokken bij dit project was samenwerking een uitdaging. Al voor het verstrekken van de opdracht, gingen alle betrokken partijen rond de tafel in Genemuiden. “Hier zijn oplossingen ontstaan waar ik zelf nooit aan had gedacht,” aldus Alex. Hij beschouwt dit als de sleutel tot het succes van het project. “Niet op je eigen kantoor blijven zitten, maar het samen oppakken.”

Rechts op de foto: Alex Oosterhoff

Vertrouwen cruciaal

Hendrik Dijkstra, onze betrokken projectadviseur, ziet dat vertrouwen zich uitbetaald. “Pleijsier Bouw heeft ons gedurende het voortraject het vertrouwen gegeven dat we naar een gezamenlijke oplossing en opdracht toe aan het werken waren. Onderling vertrouwen was in dit proces van cruciaal belang. Al vroeg in het proces heb ik onze technisch specialist Simon Brouwers erbij gehaald.” Simon vult aan: We moesten het project in 3D engineeren, wat voor ons een ongebruikelijke situatie was, vooral omdat de betrokken partijen hun eigen tekenprogramma’s hadden. Uiteindelijk slaagden we erin om een 3D-model te visualiseren op basis van de tekeningen.” Mede door helder en snel schakelen zijn fouten voorkomen en weten we honderd procent zeker dat de luifel niet na een half jaar op 45 graden naar beneden zakt”, grapt Alex.

Boven verwachting

“Het eindresultaat overtreft mijn verwachtingen”, zegt Alex. Ik ben erg kritisch en zie dat de luifel er heel strak bij hangt. Als ik nu met deze blik naar andere gebouwen kijk met luifels dan zie ik het verschil. Dat stemt mij erg tevreden.” De luifel is de blikvanger van het pand, maar heeft verder weinig zonwerende waarde. De screens op de vliesgevel zorgen voor een strakke uitstraling én hebben grote impact op het werkklimaat binnen. Dankzij de overvloed aan ramen is er voldoende daglicht voor de medewerkers, daarbij is het wel van belang dat het gebouw niet te snel opwarmt. Het juiste binnenklimaat is nodig voor optimale concentratie en productiviteit van de gebruikers. Bovendien beschermt zonwering tegen schadelijke uv-stralen en draagt bij aan de optimalisatie van de hoeveelheid daglicht.

Wij zijn trots op deze samenwerking die precies omschrijft waar we voor staan: meedenken, menselijk contact en bovenal verwachtingen overtreffen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Hendrik.