DHW de hoogte in bij Philips Lighting

Voor opdrachtgever Stam en de Koning hebben wij 29 windvaste ritsscreens type 105 en 125 mogen leveren op het in het oog springende pand ‘Philips Lightning’. Het hoofdkantoor van Philips Lighting was lange tijd een afgesloten enclave in het centrum van Eindhoven. Het gebied wordt omgevormd tot het Emmapark. Waar de Gender opnieuw kan stromen. Het vrijkomende kantoorgebouw is naar 616 appartementen getransformeerd.¹ Bijzonder aan dit project is de hoogte waarom onze monteurs moesten werken en de relatief grote doek oppervlaktes tot 10.5 m².

Het pand

Een publieke passage verbindt het park met de noordzijde. Op de begane grond is ruimte voor onder meer een supermarkt en koffiebar. De structuur van het gebouw en de betonnen trappenhuizen bleef behouden, terwijl we de gevels openden. Grote schuiframen laten de loftwoningen baden in het licht. Mooie materialen als natuurstenen gevelvlakken en goudkleurige aluminium kozijnen zorgen voor een luxe uitstraling. De screens zijn idem aan de aluminium kozijnen ook in brons annodisatie uitgevoerd.

Bron (tekst en foto) Stam en de koning.

Opdrachtgever en bijzonderheden

Stam + De Koning is een bouwbedrijf dat voornamelijk opereert in de regio Eindhoven. Met ruim honderd mensen ontwikkelen en realiseren zij sinds 1987 uiteenlopende projecten op het gebied van wonen, werken en zorg. Dat doen ze voor gemeenten, corporaties, zorginstellingen en andere opdrachtgevers, vaak in samenwerking met partners.

Volg ons op social media: