Child safety

Kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hun heen en zijn constant bezig deze te ontdekken. Hierdoor kunnen de meest simpele meubelstukken en huishoudelijke artikelen al een potentieel gevaar vormen. Ook de koorden en kettingen van binnenzonwering en raambekleding. Jonge kinderen kunnen gewurgd worden door lussen in trekkoorden, kettingen, banden en binnenkoorden die aanwezig zijn voor de werking van het product. Koorden kunnen rond de nek van kinderen gewikkeld raken. Houd bedden, wiegen en meubels weg van binnenzonweringkoorden. Knoop de koorden niet samen en zorg ervoor dat de koorden niet draaien en een lus vormen.

Binnenzonwering met een bedieningskoord

Bij binnenzonwering/raambekleding met bedieningskoord is het verplicht een koordkikker te gebruiken. Het koord wordt strak om de koordkikker gewikkeld, zodat de lus niet loshangt. De koordkikker moet in staat zijn om alle koorden vast te houden als de binnenzonwering volledig is ingetrokken.

Vereisten koordkikker

  • De koordkikker dient zich minimaal 150cm boven de vloer te bevinden.
  • Als de binnenzonwering omhoog is, moet het losse koord helemaal om de koordkikker gewikkeld kunnen worden. Als de koordkikker hiervoor te klein is, moeten er meerdere koordkikkers gebruikt worden.
  • Als je aan het koord trekt dat om de koordkikker is gewikkeld, mag het niet meer dan 10cm loskomen.
  • De koordkikker moet stevig worden bevestigd aan de muur en mag niet bewegen of kunnen draaien.

Binnenzonwering met een bedieningsketting

Bij binnenzonwering/raambekleding met bedieningsketting is het verplicht een veiligheidshaak te gebruiken. Een veiligheidshaak zorgt ervoor dat de bedieningsketting tegen de muur wordt bevestigd.

 

Waarom De Haan Westerhoff?
  • Showroom aanwezig
  • Passende prijsopgave binnen 24 uur
  • 5 jaar garantie op onze producten
  • Geen aanbetaling nodig*
*tot €10.000
Direct een offerte?

Bij De Haan Westerhoff kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Offerte aanvragen
Hulp nodig bij bestellen?

Neem contact op met een showroom bij u in de buurt.

Volg ons op social media: