Hulp nodig? 085 237 64 00
Achter de schermen: TKP Pensioen Groningen

Achter de schermen: TKP Pensioen Groningen

TKP is één van de grootste pensioenuitvoeringsorganisaties van Nederland. Dagelijks werken er vele specialisten in het kantoor in Groningen en daar werd een te hoge warmte last ervaren. Als het gaat om het creëren van een comfortabele en efficiënte werkomgeving, speelt de keuze van de juiste zonwering een cruciale rol. Een tevreden opdrachtgever Koen van Voorst van TKP: “De Haan Westerhoff belooft geen gouden bergen maar zegt waar het op staat.”

Een te hoge warmte last

De grote rode toren, nummer 27, was voorzien van plissé gordijnen. “De verouderde handbediende plissé gordijnen waren aan vervanging toe. Deze veroorzaakten te vaak storingen, maar waren bovendien niet effectief in het reguleren van de warmte in het pand. Het pand bestaat uit veel grote raampartijen. Je kan je voorstellen dat het snel opwarmt als de zon erop staat” aldus Koen. Met handbediende plissé gordijnen ben je afhankelijk van de gebruiker in hoeverre deze de plissé gordijnen bedient. Vaak gebruiken ze deze te laat en dan is het kwaad al geschied. Om die reden ervaarden de gebouwgebruikers een hoge warmte last en dat kost teveel energie om terug te koelen.

Automatische lichtwering een goede oplossing

Koen heeft samen met Hendrik Dijkstra gekeken naar de best mogelijke oplossing voor TKP. “In eerste instantie raadde Hendrik aan om zonwering aan de buitenkant te bevestigen, maar technisch gezien bleek het niet mogelijk om zonwering aan de buitenzijde te monteren. Uiteindelijk is er gekozen om zonwering aan de binnenkant te plaatsen, dit is ook voor het onderhoud veel prettiger.” We zijn een pilot gestart waarbij we op één etage één zijde hebben voorzien van automatische binnenzonwering. “Door de pilot kregen wij een goede indruk qua look and feel van het systeem. De gebruikers waren enthousiast en toen hebben we besloten om het hele pand te voorzien van automatische binnenzonwering.” Hendrik verteld: “We hebben gekozen voor Rolgordijnen van Versosol met Silverscreen doek met een transparantie van 2%. Hierdoor behoudt de gebruiker het zicht naar buiten maar ervaart deze tot een solar reflectiewaarde van 85% en dat is zeer hoog De rolgordijnen in combinatie met het Somfy IP/IO besturingssysteem, dat wij geïnstalleerd en ingeregeld hebben, zorgt samen voor een zo optimaal mogelijk binnenklimaat.”

“Energiebesparing is één van de redenen waarom we voor automatische binnenzonwering hebben gekozen. Naast volledig geautomatiseerde rolgordijnen zijn we namelijk ook bezig met het aanbrengen van een nieuwe klimaatinstallatie. We hebben nu een VRF-systeem, dat zijn airco’s in het plafond. Dit systeem wordt vervagen door een WKO-systeem. Vanwege het nieuwe systeem zijn we gebaat bij een zo laag mogelijke warme last. Het was voor ons dus zaak om de zonwering te regelen voordat het nieuwe klimaatsysteem komt. Door de combinatie van het nieuwe klimaatsysteem en de zonwering weten we dat we de warmtelasten maximaal kunnen beperken.” Daarnaast was een reden ook het gemak voor de gebruiker. “Na de corona periode hebben we gemerkt dat het thuiswerken zijn intrede heeft gedaan en daardoor merk je ook dat het op bepaalde momenten wat rustiger is op kantoor. De oude plissé gordijnen werden toen niet bediend en als een verdieping dan leeg staat warmt het gebouw snel op. Door de automatische binnenzonwering hebben we dit probleem niet en hebben we elk moment een zo optimaal mogelijk binnenklimaat.”

Al eerder partners

De Haan Westerhoff is geen onbekende partij voor TKP, wij doen ook het onderhoud aan de buitenzonwering bij de andere twee panden. “We zijn heel tevreden over jullie bedrijf en de dienstverlening. Bij De Haan Westerhoff werken kundige en professionele mensen die verstand van het vak hebben.” De reden voor Koen om weer met De Haan Westerhoff samen te werken. “We hebben een prettig gesprek met Hendrik gehad en jullie konden het project snel uitvoeren. Hij is straight to the point, nuchter, beloofd geen gouden bergen maar zegt waar het op staat. Dat spreekt ons aan. Daarnaast zijn jullie een totaal leverancier, zowel qua besturing als hardware. Vaak merk je bij grote projecten waar meerdere partijen betrokken zijn dat ze naar elkaar gaan wijzen als er iets niet werkt. Dat heb je in dit geval niet, als er dingen zijn kunnen wij ons richten op één aanspreekpunt.”

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw pand? Neem contact op met Hendrik.