Hulp nodig? 085 237 64 00
Achter de schermen: VvE Hageveld

Achter de schermen: VvE Hageveld

Als eigenaar van een appartement, ben je automatisch lid van de VVE. Deze zorgt voor het beheer, onderhoud en verduurzamen van de gemeenschappelijke delen van het gebouw. Het ene wooncomplex van een VvE is de ander niet. Dit gaat zeker op wanneer we spreken over het complex Hageveld in Heemstede. Het hoofdgebouw op landgoed Hageveld heeft een rijke historie en heeft in het verleden gediend als universiteit. Tegenwoordig wordt dit gebouw verdeeld in een aantal mooie appartementen. We spraken met Helmy de Jong-Sieben, bewoner van het complex en betrokkene bij de aanbesteding van de markiezen.

Markiezen voor het monumentale karakter

De VvE Hageveld heeft 51 appartementen, een bestuur en een beheerder. Helmy verteld dat de bewoners van VvE Hageveld het liefst zoveel mogelijk dingen in eigen beheer houden. “De bestaande markiezen waren versleten en via de gemeente vernamen wij dat het verplicht was om deze te vervangen. Via de Rijksdienst Cultureel Erfgoed hebben we subsidie aangevraagd en toen zijn we opzoek gegaan naar nieuwe zonwering. Ten tijde van de aanbesteding van de Markiezen was ik lid van de werkgroep Markiezen.” De werkgroep was verantwoordelijk voor het opvragen en beoordelen van offertes van verschillende leveranciers. “We wonen in een rijksmonument, dus dan is het ingewikkeld wat er wel en niet kan. Je weet niet of je vergunningen moet aanvragen.” Snel werd duidelijk dat het pand dezelfde uitstraling moest behouden. Met dezelfde kleurstelling en materialen.

Foto 1: Aluminium markiezen

Ervaring met het gebouw

De VvE is opzoek gegaan naar bedrijven die landelijk opereren, staan aangeschreven bij een branche organisatie en ervaring hadden met grote projecten. “We hebben uiteindelijk vijf offertes opgevraagd bij kleinere en grotere bedrijven door heel Nederland. Van die vijf bedrijven bleven er drie bedrijven over, waaronder jullie.”  De markiezen die er op dat moment hingen waren ook door De Haan Westerhoff gemonteerd. Theo Zijlstra geeft aan: “We waren bekend met het pand en hadden al een hoop gegevens beschikbaar. Hierdoor gingen wij de aanbesteding met veel vertrouwen in.” Dit heeft de keuze voor De Haan Westerhoff niet beïnvloed volgens Helmy. “Jullie hadden al een hoop gegevens beschikbaar. Dat kwam goed uit, maar was uiteindelijk niet doorslaggevend in de keuze voor De Haan Westerhoff. Het was wel makkelijk in het contact met jullie.”

Laagdrempelig en plezierig contact

Tijdens de aanbesteding waren Theo Zijlstra en Roel Olivier verantwoordelijk voor het project vanuit De Haan Westerhoff. Helmy kon erg goed met Theo schakelen. “Hij was altijd te bereiken en stond altijd open voor een gesprek als er vragen of problemen waren. Het contact met Theo heeft ons de doorslag gegeven om voor De Haan Westerhoff te kiezen. Hij ging uitermate goed met de zaken om.” Roel Olivier krijgt dezelfde complimenten. “Het menselijk contact was uitermate goed voor bij zo’n groot project. Tijdens het inmeten werd er om iedereen gedacht en met iedereen gesproken. Het is erg fijn dat je makkelijk met iemand kan schakelen en dat de mensen goed bereikbaar zijn.” De montage van het project verliep goed en dat zie je terug in het eindresultaat. Na de montage was er voldoende ruimte om vragen en/of problemen op te lossen. “Wij zouden zo weer met jullie in zee gaan. En dat kan ik niet over elk bedrijf zeggen die hier voor de VvE heeft gewerkt!”

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw pand? Neem contact op met Theo.

NIEUWSGIERIG NAAR MEER?