Hulp nodig? 085 237 64 00
Achter de schermen bij Herstel Hotel Groesbeek

Achter de schermen bij Herstel Hotel Groesbeek

In het ZZG Herstel Hotel in Groesbeek hebben we, in opdracht van Ariëns Vastgoed, het complete besturingssysteem vervangen, waardoor de locatie nu per bouwdeel en per gevel de zonwering kan bedienen. Een grote vooruitgang voor de locatie. Minder storingen, beter beheer en optimaal gebruik van daglicht is het resultaat.

Servicegerichte aanpak

De Haan Westerhoff en Ariëns Vastgoed(strategisch partner van ZZG Zorggroep regio Nijmegen) werken sinds 2019 samen. Johan Ariëns, destijds directeur, besloot met DHW in zee te gaan vanwege de servicegerichte aanpak. “Veel zonweringsbedrijven zijn erg projectgericht, waardoor de service soms te wensen over. Bij De Haan Westerhoff is dit niet het geval.” Projectadviseur Nick Altenburg kan dit beamen: “Onze zelfstandig opererende serviceafdeling is uniek in de markt. We willen onze klanten het beste bieden op het gebied van service.”

Strategische samenwerking

De samenwerking met Ariëns, gebaseerd op Resultaatgericht Samenwerken (RGS), focust op slim onderhoud en doordachte investeringen. Bij de start van de samenwerking hebben we een uitgebreide inventarisatie gemaakt van alle locaties. Hieruit is een plan naar voren gekomen om alle zonwering zo goed mogelijk te laten functioneren binnen het gestelde budget.

Eigenzinnige zonwering

Terug naar het Herstelcentrum. De locatie is bedoelt voor mensen die het ziekenhuis mogen verlaten maar nog niet voldoende hersteld zijn om weer zelfstandig te wonen. Onder de juiste begeleiding kan de patiënt hier verder herstellen en revalideren. Coördinator technische dienst Peter Cornelisse was betrokken vanaf de bouw en beheert vandaag de dag alle technische aspecten en externe contacten van de locatie. “Er deden zich vaak problemen voor met onze zon- en windautomaten, tot mijn grote frustratie. Zonwering begon eigenzinnig te reageren. Toen hebben we De Haan Westerhoff ingeschakeld. Met hun expertise hebben we niet alleen de storingen opgelost maar ook de zonwering geoptimaliseerd voor betere prestaties.”

Effectieve besturing

De locatie is in 2012 opgeleverd. Normaliter is de installatie nog niet aan vervanging toe. Nick Altenburg zag tijdens zijn bezoek aan de locatie dat er tijdens de bouw niet de juiste keuzes waren gemaakt. “Samen met onze elektricien hebben we gekeken naar de juiste oplossing. Door de specifieke ligging en vorm van het gebouw (3 losse bouwdelen, elk net anders georiënteerd), ontstaan er storingen aan de zonwering en in de aansturing. We adviseerden de installatie van het Somfy Animeo IB+ systeem, waarmee per bouwdeel de zonwaardes en vertragingstijden ingesteld kunnen worden.” Deze aanpak bleek uiterst succesvol voor het Herstel hotel. Peter Cornelissen: “Na de overstap naar Somfy is de situatie aanzienlijk verbeterd.”

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw pand? Neem contact op met Nick!