Hulp nodig? 085 237 64 00
3 vragen aan Wim Muijs

3 vragen aan Wim Muijs

Verkoopadviseur Wim Muijs is nu 3,5 jaar werkzaam bij De Haan Westerhoff vanuit onze vestiging in Gorinchem. “Het voelde voor mij als thuiskomen. Ik kende al een paar collega’s die werkzaam waren bij De Haan Westerhoff.” Toen Wim begon werd er in Gorinchem een gloednieuwe showroom gebouwd. “Ik ben nog steeds trots hierin te mogen werken.”

De sleutel tot succes

Wim houdt zich bezig met verschillende werkzaamheden. Inmeten, adviseren en verkopen zijn de taken die hij uitvoert. “Het mooie aan mijn functie is de vrijheid die ik krijg. Ik ben twee of drie dagen per week onderweg en werk de andere dagen in de showroom. Geen dag is hetzelfde en je komt op de mooiste plekken.” Wim vindt de combi tussen verkopen en inmeten de sleutel tot succes. “Het verkopen van zonwering begint bij het inmeten. Hoe mooi is het als ik ook nog passend advies kan geven.” Wim bezoekt regelmatig klanten om bij hen in te meten. “Ik meet ook regelmatig bijzondere projecten. Zonwering die we niet elke week plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan driehoekige ramen.”

Video:

Zekerheid

Als verkoopadviseur is het belangrijk dat je goed kan luisteren. “Uiteraard wil je de klant zo goed mogelijk adviseren, maar de wensen van de klant zijn hierin het belangrijkste. Een blije en tevreden klant maakt mij blij, dat is waar we het voor doen.” Ook is het goed om de tijd te nemen als inmeter. “Los van het feit dat je daarmee fouten voorkomt, is de kans op een nieuwe klant vele malen groter. Je geeft ze daarmee zekerheid.”

“Weer wat geleerd vandaag.”

Bij De Haan Westerhoff heeft iedereen z’n eigen taken; van advies tot verkoop, van montage tot nazorg. “Na het maken van een opdracht kan je deze met een gerust hart overdragen aan de collega’s. Iedereen doet waar hij goed in is en doet dat ook met plezier.” Wim vindt dat er binnen De Haan Westerhoff ontzettend veel kennis is. Je kan altijd iemand bellen die het antwoord heeft op je vraag. Ik roep en hoor dan ook regelmatig; ‘Weer wat geleerd vandaag.’” Een goede samenwerking kan je verder helpen volgens Wim. “Ik probeer ook goed te luisteren naar de monteurs. We kunnen elkaar aanvullen als het werk wat beter en/of makkelijker kan.”

Familiebedrijf

Wim voelt bij De Haan Westerhoff écht het teamverband. “Lief en leed wordt gedeeld en iedereen is betrokken. Ondanks de groei, het aantal vestigingen en inmiddels meer dan 200 medewerkers, De Haan Westerhoff blijft een familiebedrijf en voel je je echt onderdeel van deze familie.” De afstand maakt het soms lastig om met alle collega’s contact te houden. “Gelukkig komen er regelmatig collega’s van andere vestigingen langs om te werken in Gorinchem. Het is fijn dat die flexibiliteit er is.” Wim werkt met heel veel plezier bij De Haan Westerhoff. “Ik ben van plan hier nog jaren te blijven.”