Hulp nodig? 085 237 64 00
3 vragen aan Sietse Pilat

3 vragen aan Sietse Pilat

“Als ik een mooie opdracht binnenhaal gaat mijn verkoophart sneller kloppen.”

Onze verkoopadviseur Sietse Pilat (52) zit helemaal op zijn plek in de showroom. Hij begon al als klein baasje van 19 jaar bij De Haan Westerhoff en voelt zich nog steeds helemaal thuis in het bedrijf. “Er is in de loop der jaren veel veranderd, maar het DHW-gevoel blijft vertrouwd.”

Klanten overtuigen

“De grootste uitdaging is om klanten te overtuigen die al ergens anders zijn geweest om zich te oriënteren. Hoe ik dat doe? Klanten moeten zich direct welkom voelen bij ons. Je kunt niets verkopen als een klant zich niet welkom voelt. Daar is geen school voor. Je hebt het of je hebt het niet. Soms komt er een klant binnen met het idee om één knikarmscherm te kopen en loopt de showroom uit met een Pergola. Dat is mooi voor ons, maar het belangrijkste is dat een klant met een goed gevoel naar huis gaat.”

Van alle markten thuis

Sietse is vroeger begonnen als assembleur, werd toen monteur (afbeelding 1), heeft bij de projecten afdeling gewerkt en is sinds 2020 werkzaam als verkoopadviseur in Drachten en Groningen. “Met mijn kennis over de producten sta ik al 1-0 voor.” Zijn kennis en ervaring komt ook goed van pas in deze rustige wintermaanden. Hij staat nooit stil. “Ik zoek altijd werk. In deze periode help ik de inmeters wel eens een handje en ga ik zelf bij klanten langs. Het is fijn om van alle markten thuis te zijn.”

Gewoon omdat het kan

Sietse heeft op veel verschillende manieren al 33 jaar bijgedragen aan het succesverhaal van DHW. De band die hij met onze huidige directeur Paul heeft is dan ook een bijzondere. “Als klein jochie kwam ik al bij Paul en zijn vrouw over de vloer en die band is nog altijd goed.” Sietse is trots dat hij werkzaam is bij De Haan Westerhoff, waar de werknemers goed beloond worden. “We krijgen regelmatig een mailtje dat er iets lekkers in de keuken staat. De reden? Gewoon omdat het kan is dan het antwoord. Mooi toch?” Sietse voelt zich dan ook helemaal op zijn plek bij DHW. “Ik zit hier goed en krijg alles wat ik nodig heb. We hebben hier veel vrijheid en dat is fijn. Dat kan alleen als het onderling vertrouwen goed is. Wanneer je een keer niet kan werken kunnen we dat onderling makkelijk oplossen. We helpen elkaar. Ik hoop ook dat mijn collega’s mij zien als iemand bij wie ze altijd terecht kunnen voor hulp. Dan ben ik goed bezig!”

Afbeelding 1: Foto uit het archief van Sietse als monteur.

NIEUWSGIERIG NAAR MEER?