Hulp nodig? 085 237 64 00
3 vragen aan Nick Altenburg

3 vragen aan Nick Altenburg

Nick Altenburg (35) is begonnen als Stagiair en werkt nu 13 jaar bij De Haan Westerhoff. Hij heeft bij ons zijn studie afgemaakt en is nooit meer weggegaan. Nick wilde al vanaf zijn beginjaren een nieuwe DHW-vestiging openen. Hij heeft dit doel gerealiseerd; vandaag de dag werkt hij als projectadviseur vanuit onze locatie in Elst.

Landelijk werken

Toen Nick begon werkten er 60 mensen bij De Haan Westerhoff. “Mensen die er toen zaten, zitten er nog steeds.” Nick is voornamelijk met service en onderhoud bezig voor grote landelijke projecten. Zijn werkzaamheden zijn dus erg divers. “Ik werk niet voor de omzet, maar probeer de juiste klantvraag op tafel te krijgen.” Nick is in heel het land beschikbaar. “Je komt op legerbasissen, ministeries, hogescholen, banken en meer. Panden waar je normaal als burger niet binnenkomt. Elk gebouw heeft ramen, zo simpel is het.”

Blijven ontwikkelen

“Naast mijn werk heb ik in de loop der jaren verschillende opleidingen gevolgd. Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen.” Een Projectadviseur moet flexibel zijn. Je bent het hele proces betrokken met de klant. “Figuurlijk brandjes blussen hoort bij mijn vak.” Het is elke week een verassing van wat er komen gaat. “Met elkaar los je het op.” Luistervaardigheid is een belangrijke eigenschap voor een Projectadviseur. “Soms is het beter de klant aan het woord te laten. Zo kom je erachter wat er echt achter de vraag van de klant schuilt.” Daarnaast is teamwork erg belangrijk. “Je kunt elkaar aanvullen met de kennis die je bij je draagt. En deelt het enthousiasme bij een geslaagd verkoopgesprek met elkaar.” Doordat Nick in Elst werkt en veel directe collega’s elders in het land zitten is het communiceren soms moeilijk. “Ik kan niet snel naar iemands bureau lopen.” Toch heeft hij goed contact met alle afdelingen. “Zelfs op afstand is het teamverband sterk.”

Cultuurbewaker

Nick zit op zijn plek bij De Haan Westerhoff; de korte lijntjes, hoe er met de mens wordt omgegaan en de sfeer van het bedrijf. Hij probeert de cultuurbewaker te zijn in onze vestiging in Elst. “Ik heb dezelfde gedachtegang als onze directeur Paul. De cultuur zit diep geworteld in mij en ik neem mijn collega’s graag mee in onze manier van werken. Als er nieuwe monteurs komen vraag ik ook hoe hun dag was en of ze tevreden zijn met hun werkzaamheden.” Ondanks de afstand tussen de verschillende vestigingen voel je het familiegevoel. “Bij De Haan Westerhoff zijn wij doeners. Het moet logisch, slim en efficiënt. We hebben geen dikke mappen met procedures. De mens staat bij ons voorop. Dit gaat niet vanzelf. Je merkt dat er door de directie veel tijd in wordt gestoken.” 

“We krijgen genoeg presentjes en lekkernijen bij de koffie, maar voor mij draait het hoe er met de mens wordt omgegaan. Dit gaat verder dan alleen je werk. Je bent er voor elkaar, vooral in de moeilijke tijden.”