Hulp nodig? 085 237 64 00
3 vragen aan Jeanine van der Meulen

3 vragen aan Jeanine van der Meulen

Jeanine van der Meulen (24) stapte drie jaar geleden de deuren van De Haan Westerhoff binnen via uitzendbureau @Work. Wat begon als een tijdelijke klus, groeide al snel uit tot een vast contract. Jeanine werkt nu als assistent planner op ons hoofdkantoor in Drachten. 

“Ik voelde me gelijk welkom.” 

In het begin draaide Jeanine mee op de afdeling service, waar ze zich voornamelijk bezighield met het opstellen van offertes. Al snel voegde Jeanine zich bij de afdeling planning, waar ze haar draai vond. “Ik heb een goede klik met de collega’s op de afdeling planning, dus ik voelde me gelijk welkom.” Als assistent planner heb je verschillende taken. “Ik werk nauw samen met twee collega’s van de planning, waarbij we ons gezamenlijk richten op diverse projecten. Ik beheer de planning voor leveranciers die verantwoordelijk zijn voor de montage van deze projecten.” Ook verwerkt Jeanine alle werkuren van de monteurs en onderhoudt ze de contacten met klanten en monteurs. Wanneer het druk is, schiet Jeanine haar collega’s graag te hulp. “Ik ben altijd bereid om bij te springen waar nodig.” In haar rol als planner is flexibiliteit en een vlotte babbel essentieel. Gelukkig is er ook ruimte voor humor bij De Haan Westerhoff. “Een beetje humor hoort erbij, dat maakt het werk leuk.”

Fijne werksfeer 

Jeanine was niet van plan om op kantoor te werken. “Ik heb de studie Toerisme afgerond.” Dit bleek uiteindelijk toch niet bij haar te passen. “Via het uitzendbureau kwam ik bij De Haan Westerhoff uit. Dit voelde gelijk goed. Los van de werkzaamheden vind ik voornamelijk het team heel leuk.” Vanaf het begin voelde Jeanine de fijne sfeer. “Al bij het eerste sollicitatiegesprek dacht ik: hier hoor ik thuis.” Goed teamwork gaat verder dan alleen je werk. “Als je je eens wat minder voelt, kan je dit delen met je collega’s. Op die manier zijn ze op de hoogte en kunnen ze daar rekening mee houden. Dit heeft invloed op een fijne werksfeer.” 

Afbeelding: Foto van Jeanine als receptioniste.

Blijven plakken 

Jeanine waardeert ook de betrokkenheid van de directie. “Toen ik een auto-ongeluk had, stonden er gelijk bloemen voor mijn deur.” Ze is niet van plan weg te gaan. “De Haan Westerhoff is niet een bedrijf waar ik binnen vijf jaar wegga. Ik blijf nog wel even plakken. Je ziet soms mensen weggaan, maar de meesten komen na een tijdje weer terug.” Jeanine was jong toen ze bij De Haan Westerhoff kwam werken. “Ik was 21 toen ik hier kwam. Dit was geen probleem, het voelt namelijk als één grote familie.” De kernwaarden vindt Jeanine erg toepasselijk bij het bedrijf. “Ja, die merk je wel hoor! Denk aan een gebaar als het even niet goed gaat en spontane presentjes. Dat vind ik erg fijn.”