Hulp nodig? 085 237 64 00
3 vragen aan Janna Land

3 vragen aan Janna Land

Op haar 21e begon ze als stagiaire, maakte een uitstapje naar een andere organisatie en keerde op haar 25ste weer terug. Janna Land is sinds juli 2023 weer in dienst bij De Haan Westerhoff als HR-adviseur. Het voelde als thuiskomen. “Het was erg gemoedelijk, alsof ik niet weg ben geweest.”

Van behandelkamer naar kantoortuin

Voordat Janna zich stortte in de HRM-wereld, was ze mondhygiënist. Heel wat anders, maar ook hier stond het helpen van mensen centraal. Dat is wat ze het liefste doet. Uiteindelijk was het routinewerk in de behandelkamer niet wat haar gelukkig maakte. Ze besloot direct door te studeren. “HRM heeft altijd hoog op mijn lijstje gestaan. Mensen helpen en advies geven vind ik het mooiste wat er is.” De voornaamste taak van een HR-adviseur is het belang afwegen tussen de mens en de organisatie. “Het leukste aan mijn werk vind ik dat het elke dag een verrassing is. Ik plan mijn dag, maar vaak loopt het totaal anders en word ik geleefd. Dat geeft me energie.” Janna reist door heel het land om bij alle acht vestigingen aanwezig te zijn. “Mijn doel is om een werkomgeving te creëren waarin alle collega’s het beste uit zichzelf kunnen halen en in hun kracht worden gezet.” Janna erkent daarbij de waarde van haar HR-collega’s en beseft dat dit teamwork essentieel is om haar doelen te bereiken.

Afbeelding 1: Foto van Janna als mondhygiënist.

Niet laagdrempelig, maar geen drempel

Janna is een energieke en betrokken collega die oog heeft voor de persoon die tegenover haar zit. “Iedere collega is uniek en heeft zijn eigen talenten en ambities. Ik wordt enthousiast als ik daarachter kan komen en ze hierbij kan helpen. Je hoort mensen soms zeggen dat bij hen de drempel laag is. Ik probeer ervoor te zorgen dat er helemaal geen drempel is. Collega’s moeten zich altijd welkom voelen bij mij. Alles moet bespreekbaar zijn. In plaats van direct met een oplossing te komen, probeer ik eerst vragen te stellen.” Janna’s collega’s bevestigen dat ze goed op weg is. “Ze is enthousiast en belangstellend. Haar interesse voelt altijd oprecht en ze staat voor je klaar. Zoals het hoort bij De Haan Westerhoff.” Janna houdt ook bij alle werkzaamheden de kernwaarden in gedachten. “Staat de mens voorop, kunnen we verwachtingen overtreffen en is er werkplezier? Dan doen we het goed.”

Eigenzinnig bedrijf

De Haan Westerhoff heeft zijn eigen cultuur volgens Janna. “We zijn een eigenzinnig bedrijf, maar op een positieve manier. Het is lastig om bij ons een beleid uit te schrijven, omdat we veel van nature doen, en dat is goed.” De directie trekt zich weinig aan van hoe andere bedrijven het doen en neemt besluiten met de kernwaarden in het achterhoofd. Ook al heeft Somfy ons overgenomen, het DHW-gevoel is er nog steeds. Het is een hechte club. We zijn op de hoogte van elkaars privéleven, van de leuke maar ook de minder leuke dingen. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren met ons team en alle collega’s te werken aan de mooie groei die DHW ongetwijfeld nog gaat doormaken.“