Hulp nodig? 085 237 64 00
3 vragen aan Herman Bos

3 vragen aan Herman Bos

Herman Bos (51) is dit jaar 29 jaar werkzaam bij De Haan Westerhoff. Hij werkt in de werkplaats. “Ik repareer alles wat er te repareren valt.” Via zijn vader kwam hij in aanraking met De Haan Westerhoff. “Hij was postbode in Gerkesklooster en kwam langs bij de toenmalige De Haan Zonwering. Daar vroeg hij of ze nog iemand zochten en ik mocht die middag gelijk langskomen.”

Bang voor hoogtes

Herman begon als uitzendkracht in de werkplaats. “Toen Paul Olijve De Haan Zonwering overnam, kreeg ik gelijk een vast contract.” Herman wilde geen zonweringmonteur worden. “Paul wou me graag naar buiten hebben, maar ik ben niet zo van de hoogtes. Daarom is dit werk perfect voor mij.” Toen Herman begon bij De Haan Zonwering, waren de werkzaamheden wel degelijk anders. “In het verleden maakten we de zonwering zelf. Soms wel 200 screens per klant.” In 2006 stopte De Haan Zonwering met de assemblage afdeling. “Vanaf dat moment zijn we gestart met het inkopen van schermen bij verschillende leveranciers. In het magazijn kwam veel meer ruimte en het aanbod voor de klant werd een stuk uitgebreider.”

Balletje op donderdag

Elke donderdag zorgt Herman voor de lekkerste gehaktballen bij de lunch. “De broer van Paul Olijve heeft deze traditie opgezet, uiteindelijk heb ik het overgenomen.” Al meer dan 15 jaar gaat deze traditie door. “Als monteurs toevallig in de buurt zijn, bellen ze me op en komen ze ook een balletje halen.” Herman heeft een voorraad ballen in de vriezer die hij warm maakt in de pan in de kantine. “Broodje erbij, saus erbij en smullen maar!” Herman vindt gezelligheid zó belangrijk, dat hij altijd een halfuur eerder komt op werk. “Ik kom om 6 uur in plaats van half 7, zodat ik nog een bakje koffie kan doen met de monteurs die naar de klant gaan. Vind ik mooi.”

Teamwork is belangrijk

Elke werkplaats medewerker werkt meestal aan zijn eigen zonwering die gerepareerd moet worden. Teamwork is toch erg belangrijk. “Laatst hadden we een stuk of 5 knikarmen van 6 meter lang. Dat moet je niet alleen willen doen.” Op de werkplaats staan je collega’s voor je klaar. “We ondersteunen elkaar waar nodig.” De Haan Westerhoff past bij Herman. “Hier en daar een lolletje onderling is altijd goed. Ik ga met plezier naar m’n werk. Zolang dat blijft, ga ik hier niet weg.” Naast een goede sfeer op de werkvloer wordt er ook rekening gehouden met je privéleven. “Soms spelen er privésituaties waarbij ik zo snel mogelijk thuis moet komen. Dit is dan geen probleem en mijn collega’s vangen mijn werk dan voor mij op.”

NIEUWSGIERIG NAAR MEER?