Hulp nodig? 085 237 64 00
De Haan Westerhoff bezoekt R+T Stuttgart

De Haan Westerhoff bezoekt R+T Stuttgart

Al meer dan 50 jaar presenteren zonweringbedrijven hun innovaties en demonstreren ze hun oplossingen voor de centrale thema’s in de sector op de R+T. Onze verkoopadviseurs en projectleiders bezochten deze toonaangevende vakbeurs op 19 en 20 februari. Er werd getoond hoe zonwering bijdraagt aan het besparen van energie op lange termijn en hoe dit bijdraagt aan een vermindering in CO2-uitstoot. Daarnaast werd de bijdrage van zonwering besproken bij het verbeteren van het comfort voor gebouwgebruikers en hoe zonwering bijdraagt aan een groei in productiviteit.

Kennis maken met leverancier en nieuwe producten

“Het is mooi om te zien dat er zoveel verschillende nationaliteiten in bezoekers en standhouders naar de beurs komen. Het geeft aan dat de R+T wereldwijd een van de meest toonaangevende beurzen is voor de zonweringsbranche. Het is leuk om leveranciers te bezoeken en op een informele manier kennis te maken met het team en hun ontwikkelingen.” Verteld Danny (projectadviseur). Op de beurs stonden ongeveer 1000 exposerende bedrijven waaronder leverancier Brustor. Dit jaar toonden zij de B128XL als innovatie op de standaard B128 bij hun stand. De B128XL is een zonnescherm en terrasoverkapping in één. Het product wordt aangebouwd aan de woning en het doek wordt op basis van ZIP-screentechnologie elektrisch opgerold. Een product waar Bram (projecten) erg van onder de indruk is. “Want dankzij de optionele inbouwscreens in de zijliggers kan je alle zijden afsluiten. Zo bent je volledig beschermd tegen zon, regen en wind.”

Foto: B128 XL (Pergola zonwering Brustor)

Dynamic Solar Shading: Animeo Suite

Volgens Danny zitten de grootste ontwikkelingen in de branche voornamelijk in de besturing. “Somfy presenteerde zijn nieuwste automaat Animeo Suite. Deze automaat geeft zowel gebruikers als gebouweigenaren nog meer inzicht in het feit dat zonwering in combinatie met besturing een belangrijke bijdrage levert aan het binnenklimaat. Naar verwachting zal deze innovatie de markt vergroten omdat het belang van zonwering groter wordt.”

De Animeo Suite houdt rekening met het proces van calculatie tot plaatsing en de service erna. Aan de hand van een 3-d model van het betreffende pand worden de componenten samengesteld. Elke zonwering aan dit pand krijgt hierbij een unieke code. De producten worden vervolgens conform code en het 3-d model geplaatst zodat verschillende zones kunnen worden ingeregeld. Vanuit de automaat in combinatie met slimme motoren kunnen wij op afstand relevante informatie uit de schermen halen, denk hierbij aan het aantal omwentelingen en inschakelmomenten. Op basis van onder andere het aantal omwentelingen kan meerjarig advies worden gegeven en kan men zien op welke gevel de zonwering het meest gebruikt wordt. Hierdoor kunnen wij ook de onderhoudsfrequentie voorspellen waardoor gebouweigenaren beter inzicht krijgen in toekomstige kosten. De Animeo Suite signaleert storingen op afstand. Middels de unieke productcode weten wij direct wat er aan de hand is en kunnen wij direct met de juiste onderdelen en hulpmiddelen komen. Dit maakt de oplostijd van een storing korter en beperken we onze reisbewegingen. Collega Hendrik (projecten) is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en werd zelfs door Somfy geïnterviewd over de nieuwe Animeo Suite.

Foto: Interview Hendrik Dijkstra bij Somfy

We doen het samen!

Naast de twee beursdagen is er natuurlijk ook tijd vrijgemaakt voor ontspanning met het team. Los van het werk is het belangrijk om twee dagen samen door te brengen in een geheel andere setting. Lekker samen eten en drinken hoort daar ook bij en het is een belangrijk onderdeel voor de onderlinge binding. Bram ziet de waarde hier ook van in. “Het leuke aan het op pad zijn met alle collega’s is toch dat je elkaar op een andere manier leert kennen. Dit zorgt er ook voor dat je dit mee kan nemen in de omgang op de werkvloer. Dit soort dagen zijn erg goed voor de teambuilding, want aan het eind van de streep doen we het samen!”

Benieuwd naar de rest van de inzichten? Neem contact op met onze verkoopadviseurs of bezoek ons op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwenbeheer op 5, 6 en 7 juni 2024 in de Jaarbeurs Utrecht.

Neem contact op