Hulp nodig? 085 237 64 00
‘Doe iets goed of doe het niet’

‘Doe iets goed of doe het niet’

Henk Bakker is al bijna 35 jaar in dienst bij de Haan Westerhoff en kent de fijne kneepjes van het zonweringsvak als geen ander. Als jonge knaap van 16 jaar oud kwam Henk elke dag op zijn brommer naar De Haan in Stroobos vanuit Surhuizum. “Ik ben gewoon meegegaan in de DHW flow en dan ben je zomaar 30 jaar verder.”

Toen en nu

In 1989 startte Henk Bakker zijn avontuur bij De Haan Stroobos, waar hij begon in de werkplaats. In die tijd produceerde De Haan zelf zonwering. Op die manier leerde hij de complexe mechanismen van verschillende soorten zonwering snel kennen. “Na een half jaar was ik klaar om zonwering op locatie te monteren. We reden toen nog maar met 2 of 3 bussen en een pieper op zak voor het geval er een storing in de buurt was. Mobiele telefoons waren er nog niet”, aldus Henk. Hoe anders is dat vandaag de dag. Met bijna 100 bussen die door het hele land rijden en een serviceteam dat 24/7 bereikbaar is. Tijden zijn veranderd.

Perfectionist

Tegenwoordig zijn klanten, met name particulieren, een stuk veeleisender dan vroeger, merkt Henk op. “Dat is logisch, ik ben zelf ook perfectionistisch. Ik werk nauwkeurig maar maak helaas ook fouten. Ik kan daar heel erg van balen. Zeker als ik het pas constateer als het scherm al hangt. Soms ben ik in het begin de mist in gegaan en heb bijvoorbeeld een beugel niet goed gemonteerd. Feitelijk kan ik dan helemaal opnieuw beginnen. Dat is dan maar zo. Ik doe iets goed of ik doe het niet. Als ik de klant zou zijn, zou ik het ook perfect willen.”

De mens voorop

Bij De Haan Westerhoff zeggen we dat de mens voorop staat en volgens Henk is dat absoluut zo. Ik heb in het verleden ook problemen gehad in de privésfeer. Paul (directeur, red.) heeft me toen de hulp geboden die ik nodig had en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.” Henk heeft afgelopen november een vervelende schouderblessure opgelopen en is hier nog steeds herstellende van. Ook nu denkt DHW mee. Inmiddels is Henk weer opgedoken in de werkplaats in Drachten en pakt geleidelijk het werk weer op. “Het maakt me niet zo gek veel uit wat ik doe. Als ik maar wat te doen heb. Werk is werk en het moet toch gebeuren zeg ik altijd. Ik vind het vooral prettig dat ik me weer nuttig kan maken. Daarnaast is het werk ‘binnen’ minder hectisch en druk dan ‘buiten’ en ik heb meer contact met collega’s. Voor nu bevalt het me heel goed!

Wij hopen dat Henk snel helemaal de oude is. Op naar nog vele mooie dienstjaren!