Hulp nodig? 085 237 64 00
Achter de schermen bij Het Gebint Deurne

Achter de schermen bij Het Gebint Deurne

Soms vraagt een lastige situatie om een zorgvuldige aanpak.  Dit was het geval bij Het Gebint in Deurne. Hier wonen mensen met een ernstige verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen die niet meer thuis kunnen wonen. In de 76 studio’s werd een te hoge warmtelast ervaren. Gelukkig verdwenen deze problemen als sneeuw voor de zon door onze Solar Ritsscreens. Een tevreden opdrachtgever Luc van Boxtel van Stichting Oro: “We konden de locatie een oplossing op maat bieden zonder de bewoners lastig te vallen.”

Extra aandacht

Bij de nieuwbouw van het Gebint in Deurne bleek na oplevering dat de warmtelast in het gebouw in diverse kamers te hoog was. De weinige screens die tijdens de bouw werden geplaatst bleken niet voldoende. Voor de kwetsbare bewoners liep te temperatuur binnen veel te hoog op tijdens warme dagen. Vanuit Stichting Oro kreeg Luc van Boxtel de taak om met dit probleem aan de slag te gaan. “Tijdens een bezoek op locatie kwam ik er achter dat ingrijpen met behulp van screens noodzakelijk was.”

Niet de goedkoopste wél de beste

Luc vertelt: “In eerste instantie had ik de aanvraag uitstaan voor screens met vaste voeding. Dit houdt in dat er gaten geboord moesten worden bij elke kamer van binnenuit.” Onze projectleider Marcel Smeets kwam met een ander plan: “Samen met Luc heb ik de locatie bezocht om een goed beeld te vormen. Een Solar oplossing lijkt me de beste keuze. Het grote voordeel van screens op zonne-energie is dat de montage volledig draadloos is. De monteurs hoeven dus niet naar binnen en de overlast voor bewoners kan tot het minimum worden beperkt. Dat leek me ideaal in deze situatie”, aldus Marcel. “De kosten van het Solarsysteem liggen iets hoger dan standaard screens, maar de mate van overlast telt voor ons net zo zwaar mee. De keus viel daarom op De Haan Westerhoff, waar ik bij andere werken al goede ervaring had”, vertelt Luc.

Foto: Luc van Boxtel

Met het juiste advies het verschil maken

“Het meedenken van De Haan Westerhoff kon ik echt waarderen. De Haan staat voor een klachtgerichte aanpak. Oplossingen op maat voor de locatie. Precies wat passend is voor de klant én voor de uitstraling van het gebouw. Zelf had ik nooit gedacht aan Solar ritsscreens, het initiatief hiervan kwam van Marcel. Naar mijn mening maak je daarmee het verschil, anders ben je alleen maar de leverancier die de goedkoopste is.”

Solar Ritsscreens in de utiliteitsbouw

Het toepassen van deze draadloze ritsscreens op zonne-energie in de utiliteitsbouw is iets wat nog niet zoveel voorkomt vertelt Marcel. “Bij de particuliere klant staat het product al stevig in de markt. De Solar producten zijn echter een uitermate geschikte oplossing voor projecten waarbij geen rekening is gehouden met het voorbereiden van stroompunten of waarbij de opdrachtgever geen overlast voor de gebruiker wil. Ik zie aanvragen voor Solar Screens bij ons toenemen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw pand? Neem contact op met Marcel!

NIEUWSGIERIG NAAR MEER?