Noorderpoort Groningen

Het schoolgebouw van de Noorderpoort aan de Hora Siccamasingel is volledig gerenoveerd in de zomer van 2017.  Als onderdeel van de renovatie stond vervanging van de kozijnen en alle buitenjaloezieën op het programma. In overleg met Jorritsma bouw hebben wij in de aanbesteding een kwalitatief hoogwaardiger fabricaat aangeboden t.o.v. het bestek.  Na uitgebreide bemonstering kregen wij van Jorritsma bouw en Noorderpoort groen licht om dit werk te mogen maken. De bestaande 50mm buitenjaloezieën aan de buitenzijde zijn verwijderd en vervangen door 252 stuks 80mm jaloezieën (type E-80A2S AS, incl. 5 jaar garantie) aan de binnenzijde, dit i.c.m. met een nieuwe klimaatregeling voor het gebouw. De aansturing van de jaloezieën gaat zowel centraal (op basis van zonlicht) als decentraal (via schakelaar in elk lokaal).

Deadlines voor de start van het nieuwe schooljaar

De gehele renovatie moést klaar zijn voor het nieuwe schooljaar, net als alle overige leveranciers voor dit werk hebben wij onder een heel strakke deadline moeten werken, midden in het hoogseizoen qua zonwering. Uiteindelijk hebben wij fase A conform planning in de zomer van 2017 op kunnen leveren, een mooie prestatie van DHW. Fase B zullen we in de zomer van 2018 uitvoeren, dan monteren we nog een keer zo’n 25 jaloezieën.

Bron (Foto) Noorderpoort

Opdrachtgever en bijzonderheden

“Het bijzonder aan dit project is dat fase A voor het nieuwe schooljaar klaar moest zijn, we hebben dus in de vakantie doorgewerkt onder een strakke deadline.” Aldus Hendrik Dijkstra (project adviseur).

De opdrachtgever, Jorritsma Bouw is al vijf generaties een modern, vooruitstrevend familiebedrijf. De historie van het bedrijf gaat terug tot 1880, toen Johannes Jorritsma zijn bouwbedrijf oprichtte in een grachtenpand in Bolsward. Met 250 werknemers en meer dan 100 miljoen euro omzet per jaar behoren ze tot de grootste bouwers van Noord-Nederland. Het hoofdkantoor staat in Bolsward, daarnaast hebben ze vestigingen in Groningen en Almere.

Volg ons op social media: