Team DHW bij de Alternatieve Elfstedentocht 2017

Spannende dag voor team DHW

Woensdag 1 februari heeft het schaatsteam van De Haan Westerhoff (team DHW) alles gegeven tijdens de alternatieve Elfstedentocht van 2017 op de Weissensee. Een spannende dag met mooie maar ook mindere mooie momenten. In totaal deden er 107 heren mee.

Het schaatsteam van De Haan Westerhoff bestaat uit zes schaatsers, Jouke Hoogeveen, Erwin Mesu, Robert van Dalen, Luc ter Haar, Timo Verkaaik, Leander van der Geest en achterban Rutger ter Laak en Harry de Wolff. Deze dag werden zij onder andere aangemoedigd door Paul Olijve (directeur van De Haan Westerhoff) en Jochum Bouma (bedrijfsleider van De Haan Westerhoff).

In de voorlaatste ronde ontstond een kopgroep van vier man, waaronder Jouke Hoogeveen. Hij gaf uiteraard 100% tijdens deze race maar Ariëns en Vreugdenhil hadden op dit moment meer energie te geven. Hierdoor ontstond er ruimte en raakte Jouke Hoogeveen en Niels Mesu iets achter op de koplopers. Helaas was een eerste en tweede plaatst nu buiten bereik voor Jouke Hoogeveen.

Jouke Hoogeveen en Niels Mesu moesten strijden voor de 3e en laatste podiumplaats. Met een verschil van 23 seconden ging Niels hiermee vandoor waardoor Jouke Hoogeveen eindigde op de 4e plaats.

Erwin Mesu eindigde niet veel later op de 8ste plaats, Timo Verkaaik op de 36ste plaats, Robert van Dalen op de 63ste plaats, Luc ter Haar op de 65ste plaats.

Een minder mooi moment van deze dag overkwam Leander van der Geest. Tijdens de vierde ronde raakte Leander namelijk onderkoeld. Hierdoor heeft hij helaas de wedstrijd vroegtijdig moeten verlaten. Desondanks heeft Leander een prachtige prestatie neergezet met een snelste ronde van 41:49 minuten. Uiteindelijk is Leander geëindigd op de 80ste plaats.

Geplaatst op 1 februari 2017 door De Haan Westerhoff