KPN Marathon Cup 13 Enschede 10 februari 2018

“Hierbij de foto’s van Vrijdag in Enschede en zaterdag op de Coolste baan van Nederland het olympisch stadion in Amsterdam waar eens per 4 jaar een baan wordt neergelegd.

In Enschede kregen onze rijders een behoorlijk snelle koers voor de kiezen. Door de vermoeidheid van de Weissensee kon je al snel zien dat het peloton erg verdeeld was, sommigen konden/wilden koersen en andere rijders konden nog niet wennen aan de bochten. Er kwam een kopgroep tot stand waar Bart van de Vlugt en Leander van der Geest in vertegenwoordigd waren maar ook de snelle sprinters! We kozen ervoor om met deze rappe mannen rond te gaan en het spel in de finale te spelen.

In de finale bleef Bart bij de rappe sprinters en deze kijken naar elkaar waardoor de anderen hun slag konden slaan. Leander zat hier wel bij maar was niet meer bij macht om op het podium te komen.

Zaterdag mochten we rijden in Amsterdam op de Coolste baan van Nederland die voor de gelegenheid in het olympisch stadion is neergelegd. De wind was hier de grootste tegenstander en de meeste kopgroepen werden hierdoor dan ook gauw te niet gedaan. Pas laat in koers ontstond er een groep waar Pim Cazemier en Leander van der Geest namens onze ploeg in was vertegenwoordigd. Door een tactische fout van Leander viel hij weer terug uit het peloton; hij wou de kopgroep nog een keer laten breken maar dit was niet nodig maar kon door de wind ook niet meer bij de kopgroep komen. Pim was erg goed in de kopgroep en bleef tot ver in de finale koersen op de podiumkandidaten. Helaas konden zij niet wegblijven en won Stroetinga van de kopgroep in de sprint.

Op naar Tilburg en dan Zweden waar we de laatste natuurijs koersen rijden. Hopelijk blijft iedereen fit en gezond zodat we dan echt voor de overwinning kunnen gaan! “Aldus Rutger ter Laak”

 

Geplaatst op 12 februari 2018 door De Haan Westerhoff