KPN Marathon Cup 10 Heerenveen 6 januari 2018

“Hierbij de foto’s van de marathon afgelopen zaterdag in Thialf waar Sven Kramer ook van de partij was. Thialf blijft een bijzondere koers want daar wordt zo hard gereden! We starten met rondjes 26/27, al snel begonnen er achter rijders af te vallen en brak het peleton.

Met twee rijders waren we in de voorste groep vertegenwoordigd maar de verwachting was dat het peleton weer bij elkaar zou komen. De snelheid bleef zo hoog dat we een tweetal naar de voorste groep hebben laten springen waardoor we met 4 in de voorste groep zaten die uiteindelijk ook rond gingen. De snelheid in de finale van de wedstrijd werd door Jorrit Bergsma (A-ware) zo hoog gehouden dat wij in de finale helaas niet meer echt mee konden doen, de koers werd gewonnen door Arjan Stroetinga (A-ware).

Zaterdag naar Alkmaar, een iets minder snelle baan waar wij beter mee kunnen doen, de vorm naar de Weissensee blijft groeien! Morgen wordt er getraind op Flevonice om alvast wat natuurijs gevoel te krijgen.” Aldus Rutger ter Laak

Geplaatst op 9 januari 2018 door De Haan Westerhoff